LYFT- OCH SKJUTPARTIER SAMT VIKDÖRRAR

 

LYFT- OCH SKJUTDÖRRAR

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras. 

 

SKJUTDÖRRAR

Vi producerar måttanpassade skjutdörrar i olika utformande. Även här kan man t.ex. välja färg på ramen och design på handtag. De glider nästintill ljudlöst åt sidan på rostfria skenor och kan ge en öppning på upp till två tredjedelar av fönsterbredden.

 

VIKDÖRRAR

Vill du kunna öppna upp i stort sett hela glasväggar är vikdörrar en smidig lösning. Med värmeisolerade vikdörrar kan du öppna upp fasaden till 90°. De olika partierna löper näst intill ljudlöst på hjul nedtill och viks enkelt ihop till smala paket på ena sidan. Du väljer själv om du vill vika dem utåt eller inåt, till höger eller vänster.

 

 

PASK – PARALLELLT UPPSTÄLLBAR TERRASSKJUTDÖRR 

PASK är en kombination av skjutdörr och ett vädringsfönster. Vill du öppna upp helt så skjuter du dörren åt sidan, vill du vädra så fäller du dörren inåt. Konstruktionen sitter på insidan och sticker ut minimalt i öppet läge. Detta ger din skjutdörr högsta täthet i stängt läge.

 

SKJUTDÖRRAR MED E-SLIDE

För att underlätta ditt användande av skjutdörrarna har vi utvecklat e-slidetekniken. Med den kan skjutdörrar upp till 3 x 3 meter och 250 kg öppnas helt automatiskt med en knappsats istället för handtag. E-slide är enkelt och smidigt att använda med dolda motorer i dörrens profiler. E-slide finns i helautomatiskt eller halvautomatiskt utförande. För att du inte ska klämma fingrarna finns en inbyggd klämskyddande funktion.

 

TILLBEHÖR

– val av dörrbeslag

– val av handtag

– val av lås

PRODUKT

ASS 28

ASS 32

ASS 48

ASS 50

ASS 70

 

 

vikdorrar

VIKDÖRRAR

Öppna upp med ett enkelt handgrepp. Dörren viks ihop till ett smalt paket på in- eller utsidan.

Skjutdörrar Schüco glaspartier glas aluminium

SKJUTDÖRRAR

Stora transparenta skjutdörrar med storlekar upp till 3×3 meter.

PASK dörrar AGF System Schüco

PASK

PASK är en kombination av skjutdörr och ett vädringsfönster.

Färger Schüco glaspartier

KULÖRER

Valfri kulör med möjlighet till olika färgval in- och utvändigt. Underhållsfria ytbehandlingar.

Dolt gångärn Schüco Dörr

BESLAG

Vi erbjuder 1- och 3-punktslåsning för bäst säkerhet. Dolda gångjärn (bild) är inte bara snyggt – det ökar även säkerheten!

Handtag

DESIGN PÅ HANDTAG

Våra produkter är anpassade till att passa varandra i designen. Den avskalade formen med de rena linjerna är återkommande, även i vår högklassiga handtagsserie för fönster och dörrar.

HUR GÅR BESTÄLLNINGEN TILL?
INGA FASTA MÅTT

Vi arbetar inte efter några fasta mått, utan allt tillverkas efter Era mått.

FRÅN SKISS TILL OFFERT

Kontakta oss så kan vi komma diskutera vidare från er skiss och sedan göra en färdig planritning samt priskalkyl.

PRODUKTION

Vi ritar och producerar ditt måttanpassade aluminium och glas projekt av Schücos kvalitetsprodukter i vår stora verkstad i Malmö. Det är vi stolta över.

HUR GÅR BYGGET TILL?
TAK & GRUND

Det är viktigt att grunden är rätt utförd för bästa slutresultat. Plattläggningen måste vara i våg och dränering runt grunden rätt. Glöm inte att planera för indragning av el och eventuellt vatten.

LEVERANS

Vi levererar alla glaspartier till önskad adress med vår samarbetspartner, som har stor erfarenhet av leverans av byggmaterial.

MONTERING OCH BYGG

Hela uterumskonstruktionen har speciella förankringar som ska användas för bästa resultat. Monteringsinstruktioner medföljer alla uterum.

KVALITET!
SCHÜCO

Schüco är Europas kvalitetsmärke inom aluminium profiler med glas. Vi är en av få företag i Sverige som får arbeta med Schücos produkter – och det är vi stolta över! Schücos kvalitet är något utöver det vanliga. Det kan vi verkligen känna när vi arbetar med ramverket, som både är tjockare och tyngre än konkurrenterna. Schücos produkter är helt enkelt i en annan liga.